Goed aan 2020 begonnen

Voor mij is 2020 goed begonnen, met weer mijn eerste rondjes op de wielerbaan. Na een aantal weken vakantie eind 2019 en wat crossfit-, kracht- en wegtrainingen was ik weer klaar om de baan op te gaan. Normaal gesproken moet ik nog wel eens wennen om weer op de baanfiets te zitten, na een periode van duurtrainingen op de wegfiets. Dat was dit keer niet zo en het voelde als vanouds!

Begin januari kreeg ik de vraag of ik mee wilde doen aan de zesdaagse van Berlijn, waar voor de sprint vrouwen drie dagen op het programma stonden. Elke avond reden we een sprinttoernooi en een keirin. Ik heb erg genoten van het rijden van de wedstrijden tijdens de zesdaagse. Het publiek ging uit hun dak, wat het voor ons als sporters toch nog extra speciaal maakt. Na de zesdaagse ben ik vervolgens naar Portugalgevlogen om me aan te sluiten bij de rest van de sprintgroep, die daar al op trainingskamp was. Door mijn deelname aan de zesdaagse kon ik er pas een paar dagen later zijn.

Na twee goede trainingsweken in Anadia zijn we doorgevlogen naar Grenchen (Zwitserland). Hier vervolgde ons trainingskamp met afgelopen vrijdag de testdag voor de mannen teamsprint. Die was gericht op deelname aan de WK baanwielrennen in Berlijn. Voor mij was het gewoon een trainingsweek, maar wel in andere omstandigheden dan thuis. In Grenchen slapen we in hetzelfde gebouw als waar de baan zich bevindt, waar we krachttraining doen en waar we eten. In principe zouden we dus niet naar buiten hoeven om toch al onze trainingen te kunnen doen.

Afgelopen zaterdag zijn we weer terug naar huis gevlogen en kon mijn rustweek beginnen. Volgende week start ik weer met een nieuwe opbouwperiode. Voor mijn teamgenoten beginnen dan de WK in Berlijn. Na mijn trainingen zal ik dus veel voor de tv te vinden zijn! Kijk jij ook?

Hetty

Foto’s: Tornanti_cc