Laat dat WK maar beginnen!

Het is bijna zover. Morgen is de openingsceremonie van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn en vervolgens mogen we woensdag los. Dan is de eerste wedstrijddag. De dag ook waarop de teamsprint gepland staat. Het is inmiddels wel begonnen te kriebelen! We trainen sinds afgelopen weekend ook weer op de baan in Apeldoorn, die ook al helemaal opgebouwd is voor de WK. Dat geeft sowieso al een speciaal gevoel!

En hoewel je dus een beetje aftelt naar zo’n toernooi, voelt het niet als wachten. De allerlaatste trainingen worden in de komende dagen nog afgewerkt en na de laatste training zal het herstellen zijn en wachten op het begin van het toernooi. In zo’n laatste week doe je ook nog echt wel wat. We doen bijvoorbeeld explosieve trainingen, maar wel  minder krachttraining. Verder is het wat losfietsen en vooral rusten.

“Ik heb verhalen gehoord over het publiek dat helemaal uit zijn dak ging!”

Hoe dan ook, dit gaat voor mijn een speciaal WK worden. Ten eerste omdat het mijn eerste zal zijn bij de elite. Dat is sowieso al speciaal, maar helemaal nu het ook nog op mijn thuisbaan is. Het is natuurlijk ontzettend gaaf dat de familie erbij kan zijn en dat de rest van Nederland achter je staat tijdens dit WK. Ik heb verhalen gehoord over het publiek dat helemaal uit zijn dak ging tijdens de kilometer van Hugo Haak en Teun Mulder in 2011. Ik hoop dat dit aankomende week ook zo gaat zijn!

(Tekst gaat verder onder de foto)

Zelf ga ik woensdag alles uit mezelf halen en dan zien we wel welke tijd daaruit rolt. Ik verwacht in ieder geval dat het Nederlandse team het heel goed gaat doen. We hebben in alle wereldbekers waar we aan mee gedaan hebben laten zien dat we goed zijn. Hopelijk komt dat er nu ook uit tijdens deze wereldkampioenschappen. Dat doe ik overigens ook nog eens op een nieuwe fiets, met een nieuw design. Dat geeft toch ook altijd wel weer extra moraal.

“Kom allemaal naar het Omnisport de komende week!”

Ik zou zeggen; kom allemaal naar het Omnisport de komende week! Baanwielrennen is een snelle, overzichtelijke sport. Dat maakt het leuk om naar te kijken. Er gebeurt ontzettend veel in een wedstrijd en het gaat heel hard. Daarom is het heel gaaf om naar te kijken. Ik hoop jullie allemaal te zien en te horen!

Hetty

Foto boven: Sportfoto.nl