Portugal laatste halte op weg naar WK Apeldoorn

Nog minder dan twee weken te gaan en dan is het zover. Dan worden in het Omnisport, op onze thuisbaan, de wereldkampioenschappen baanwielrennen georganiseerd. Ik kijk er ontzettend naar uit om daar in actie te komen op de teamsprint. Dat doe ik op dit moment vanuit Portugal, waar we de laatste puntjes op de i aan het zetten zijn. Want bij de WK willen we natuurlijk allemaal in onze beste vorm steken.

We zijn nu twee en een halve week in Anadia en blijven hier nu nog een halve week. Dan hebben we er een mooi trainingskamp opzitten en het is toch ideaal om op een plek als deze te zitten. Hier hebben we alle tijd om goed te trainen, eten en rusten. We trainen veel op de baan en in het krachthonk, met af en toe ook wat duurtrainingen. Het is fijn om dat onder wat betere weersomstandigheden dan die in Nederland te kunnen doen. En we zijn nu dus bezig met specifieke trainingen richtingen de WK. Die zijn immers al over twee weken.

“We zijn bezig met specifieke trainingen richting de WK”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Is het dan alleen maar trainen hier? Nee zeker niet, want dat kan natuurlijk ook niet. Buiten de trainingen om lig je veel op bed, want rust is erg belangrijk. En dan probeer je natuurlijk de tijd wat door te komen. Zo lees ik dan een magazine of een boek, of kijk ik een serie op Netflix.

“We komen de dagen hier wel goed door”

Buiten dat gaan we er ook nog wel eens even op uit. We drinken vaak nog een koffie in de middag, bij een lokaal tentje. Althans, als er geen training op de planning staat op dat moment. We komen de dagen hier dus wel goed door.

Nu is er dus nog een halve week te gaan hier. Die ga ik proberen ook zo goed mogelijk te benutten. Ik kijk er daarnaast ook wel naar uit om dan weer naar huis te gaan, nadat we echt die laatste puntjes op de i hebben gezet. Maandag vliegen we terug, waarna we vanaf die zondag erop samen in een hotel zitten. Daarna is het echt zover en mogen we los op de baan in Apeldoorn, om hopelijk een heel mooi WK te rijden voor ons thuispubliek!

Hetty