Zilver met gouden randje bij WK in eigen huis

Wat een avond! Het is ons woensdagavond gelukt om een medaille te winnen bij ‘onze WK baanwielrennen’ in Apeldoorn. En wat voor één, want we hebben het zilver kunnen pakken. Daar hadden we vooraf echt voor getekend, want we kwamen hier naartoe in de hoop om brons te halen. Dit is zilver met een gouden randje! Samen met Laurine van Riessen reed ik naar de vierde tijd in de kwalificatie. Kyra Lamberink en Shanne Braspennincx maakten het daarna af in de halve finale en finale.

Normaal gesproken zijn Duitsland en Rusland sterker, dus dit is wel heel erg mooi. Bij Rusland kon de tweede renster de eerste niet bijhouden in de halve finale en daardoor had zij het in haar eigen tweede ronde moeilijk, waardoor ze net iets minder snel waren dan wij. Ik stond op dat moment langs de kant en dan ben je toch wel zenuwachtig op het moment dat Kyra en Shanne rijden. Zij hadden een heel mooie tijd neergezet en toen reden de Russen ook 32.9. Dat was wel even spannend, maar op onze telefoon zagen we dat wij sneller waren.

“Langs de kant ben je toch wel zenuwachtig”

Op dat moment wisten we ook dat we sowieso een medaille zouden hebben, want Kyra en Shanne gingen de finale rijden om goud en zilver. En in die finale wisten we wel dat Duitsland echt sneller was. Natuurlijk kan er ook bij hen wat gebeuren, maar daar gingen we niet vanuit. We zagen al snel dat de race verliep zoals we hem verwacht hadden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Terugkijkend op mijn eigen rit met Laurine, ben ik tevreden. Die ging goed. Ik had vooraf wel gehoopt iets harder te rijden, maar als je kijkt naar alle tijden van vanavond ging het niet perse heel hard. Maar ik denk dat dit wel een mooie tijd was. Als WK debuut bij de senioren is dit natuurlijk heel erg mooi. En dat in Apeldoorn, waar je extra kunt genieten van de entourage!

“Als WK debuut bij de senioren is dit heel erg mooi.”

Voor mij zitten de wereldkampioenschappen er nu op. Dat is wel heel snel, haha. Nu kan ik genieten van de andere races, lekker vanaf de tribune. En ik heb nu ook twee weken vakantie. Dat is ook wel even lekker.

Hetty

Foto header: Sportfoto.nl